10.12.2011

NORTON PICK UP

Mopo kuume iski ja lujaa, joten sopivaa semmoista piti alkaa etsimään. Olin jo lumoutunut Amerikka/Britti-mopoista eli siis semmoista.
Toijalasta löytyi sopiva ja se sitten käytiin hakemassa. Ystäväni keinukallion tallilta laittoi sen ajoluntoon ja vihdoin viikend tuli jolloin mopo haettaisiin "kotiin". Olin saanut  nurkkausken käyttööni ystäväni omakotitalon alakerran autotallista. Mutta kuinka sitten kävikään.

Viime hetken ohjeet ammattilaiselta

Polkaisu

Noin 10 kilometrin jälkeen

Ja eikun apua paikalle, noloo!!

Ropailua 1

Ropailua 2

KYLMÄT

Minusta oli siis tullut tallitonttu....

Nice Moment...To Me.

 Ihana naurinkoinen kesä aamu ja minä + murunen lähdössä moottoripyörällä ensimmäistä kertaa ajelulle. Suuntana mökki noin 50 kilometrin päässä. Kamat pakattu ja niin minä kuin murunenkin.
Nortonia vaivanneet lataus-ongelmat olivat taakse jäänyttä eloa joten luottoa löytyi. Noin 20 kilometrin ajelun jälkeen moottorista kuului pamahdus ja tehot katosivat, liuutin mopon juuri sopivasti vieressä olevalle huoltoasemalle. Nopea diagnoosi; bensaa saa muutei kipinää.
Tarkempi diagnoosi; Sytkän kiinnityspultit löystyneet ja sytkä päin helvettiä. Jesh, tän osaan (ehkä) korjata. Aurinko porottaaa niin perkeleesti ja Minä , kokonahka-asu päällä hikoilen ja avaan sivuposkea jotta saan kampuran päästä mäntää yläkoulonkohtaan. Muija vittuilee vieressä ja hiki lentää. Yläkuolonkohta löytyi ja siitä sitten sopivat ennakot, jotka olin jo tallilla merkannut mukaan tulevaan ruuvimeisseliin ja sitten vaan  kelmua kärkien väliin ja sytkän säätö. Kiristys!! Ammattilainenhan tuon olisi tehnyt nopeasti mutta minä vielä oppirahoja makselevana käytin hieman pitemmän ajan..
UUUH MIKÄ ASU!!

HUH HUH, hikistä puuhaa. Välillä tupakkitaukoa.



  Jonkin ajan kuluttua olin siis saanut mopon nippuun ja valmistauduin potkaisemaan käyntiin niin siihen tuli paikalle pari idän ihme motoristia ihmettelemään touhua.
-Onks jotain ongelmia? kysyivät
-Ei enää, nyt pitäis toimia vastasin ja samalla potkaisin 500 kuutioisen yksmukisen Norttonin käyntiin.
Ba-tam-Ba-tam-ba-ba-tam-ba-tam-ba-tam-ba-tam-tam-ba ....!!!
-WAYYYY , mitkä soundit !!!,kommentoivat ja meikä siihen heittämään vielä loppukaneetiksi:
-kiitos kun pysähdyitte, turvallista matkaa!!

 Hieno hetki , minulle!! heheheheh.

 Päästiin mökille ja seuraavaankin osoitteeseen viikendin aikana ja vielä kotiinkin. Heinäkuussa sitten hukkasin tämän mopon, snif. Harmi kun en ole rikas et voisin säilyttää kaiken. Vaihtoon meni.
(viimeisin havainto moposta on se että vanhus on päässyt museo-rekisteriin, jesh!!
ja että vuosimalli olikin 1961 eikä 1957 niinkuin luki papereissa)