26.12.2011

STORAGE

Jossainhan sitä mopoa on säilytettävä

Aluksi kun ostin Norttonin se vietiin Hämeenlinnaan Keinukallion talliin jossa yksi ystäväni teki siitä ajettavan..sieltä ajoin sen kotikaupunkiini Riihimäkeen (tai siis yritin ajaa , tottakamunassa se laukesi,heheh) jonne olin sopinut säilytyspaikaksi kaverini vanhempien omakotitalon autotallin.Siellä majailin vähän aikaa uuteen tulokkaaseen tutustuen kunnes kaverini porukat erosivat ja talo myyntiin, jihaa...vein mopon avovaimoni mummon autotalliin joka oli tyhjä (tai siis ei siellä autoa ollut..) eli ei siellä mahtunut ropaamaan olleskaan. Piti aina työntää mopo ulos kun alkoi "taistelut"..eli selväähän oli että uusi paikka piti löytää.

Lasintalli


 
Uusi paikka löytyi lehti-ilmoituksesta lasitehtaan tehdasmiljööstä.Siellä oli harraste ajoneuvoja(autoja stana) ja minulle löytyi yksi nurkka minne raahasin mopollisen omaisuuteni. Tila oli kylmä ja sinne ei tullut vettä eli eipä siel ollut vessaakaan,mutta mitäs siitä kun intoa oli..kaveri joka piti sitä oli aikas pro asentamaan kaiken maailman moottoreita ja hän kyllä jeesas nuorta motoristin alkua erittäin paljon.Cheers.mm.paikallisti sähkövian jonka takia nortonilla ei pystynyt ajaa kuin akullisen kerrallaan. Siellä sitä sitten täristiin parit talvet ja kesät kunnes aika oli kypsä mopon vaihtoon...oiskos oppirahat tai ainakin mopovelat maksettu. Kesällä 2002 suuntasimme pakun nortonilla varustettuna kohti joensuuta(kaikki tietää kyllä kenen luo) ja takaisin tullessa siellä oli kaksi sporttia (miun ja Tonon) jotka olivat menossa lasintalliin. Samoihin aikoihin tallin "pitäjä" oli ostanut vanhan sivuvaunullisen ryssäpyörän eli meidän tallissa oli nyt 3 mopoa ja abouts 10 autoa. Mopoille teimme "lämpimän" tilan yhdestä pikkuhuoneesta viemällä sinne lämmittimen ja siinä meni se talvi ja kesä kunnes syksyllä aloimme etsiä sen toisen sportti-miehen kanssa kunnon lämmintä tilaa vessalla. Tultiin ilmeisesti mukavuuden haluisiksi,heheheh

Postintalli
Semmoinen löytyikin, tosin ilman vessaa, mut oli siin vesipiste toisen oven takana jossa shiit käytiin kusell.Paikka oli riihimäen rautatieaseman viereisestä talosta eli niin sanotusta postintalosta. Sinne me sitten eräs sateinen syysilta muutimme. Tilaa oli abouts 20 m2 , mutta intoa senkin edestä.Postin talli oli itse asiassa viihtyisä , kun näin jälkikäteen muistelee. Meil oli siel tonon kanssa hauskaa , oli mini kaffenkeitin ja väsyneet stereot sekä jääkaappi. Safkapuolikin oli hoidossa kun siinä vieressä oli snakari (Riksun perhaat hampurilaiset , njam ).Huhut 2 hd moposta alkoivat kiiriä ympäri riksun kaupunkia ja kuinka ollakkaan tallillamme alkoi pikkuhiljaa vierailla ns.bikereitä ehdotuksineen, että perustetaan riksuun hd-talli.No vittu perustetaan .Se talvi meni paikkaa etsiessä ja porukkaa kokoon haaliessa..monia paikkoja käytiin katsomassa ja yksi tosihyväkin(tavara-aukiolta) löydettiin mutta se oli jo varattuna joillekkin stanan automiehille... noh muutamista paikoista käytiin jopa neuvotteluita tosin ilman tulosta kunnes bongasin paikallisesta lehdestä ilmoituksen johon sitten tartuin eli otin riskin ja vuokrasin meille tilat vaikkei ollut porukkaakaan tarpeeksi..mutta se on toinen tarina se. Tässä hieman kuvia menneisyydestä. Näistä voi kaikkihetimullenyt jäbät hieman hakea perspektiiviä.