11.12.2011

RUN TO 60`S 2007


Aye.
Tästähän alkaa tulla jonkinsortin traditio. Kesän ensimmäinen pitkä ajoreissu ja jälleen suuntana Kemi ja pohjoisten viikingien RUN TO 60`S bileet.
Lauantain olin jo sopinut lastenvahti-osaston kanssa mutta perjantai näytti erittäin pahalta.Pahimmassa tapauksessa pääsisin lähtemään vasta klo 18 kohti lappia.
Kamat pakattu valmiiksi ja hirveää koodailua puhelimella alkuviikosta että mistä saisin kahdelle ”riiviölleni” hoitajan..
Onneksi yksi pikkusiskoistani lupautui tuohon tehtävään , vaikka hänelläkin oli kyllä omat kiireensä.Kiitos!!!!

perjantai

Siskoni saapui lapsineen noin klo 13.50 ja annoin nopeat ohjeet.Sitten vaan värnän satulaan ja kohti tallia.Nopeasti ajokamat ylle ja mopon keula osoittamaan pohjoiseen.Alustavasti olin suunnitellut ajavani Jämsän kautta ja tankitkin olin merkannut valmiiksi , mutta ainahan asiat eivät mene niinkuin suunnittelee..Riksusta motarille ja vauhtina pidin mukavaa 110 km joka tuntuu ainakin minulle olevan sopiva matkavauhti. Pian olikin tuulos , padasjoki, kuhmoinen ja  jämsä. Aika paljon oli mopoja liikenteessä ja osa niistä vielä vanhoja sellaisia , oiskohan ollut jossain joku kokoontumis-ajo. 3 kertaa pysähdyin parkissa olevan mopon takia kysymään et missä mennään , kaikki vääriä hälyytyksiä...jämsässä olin ajatellut ottaa tankin mutta ajo maistui ja ei ollut vielä edes ”varalle” hypännyt  , joten jatkoin matkaa ... korpilahti , muurame ja vihdoin jyväskylä. Siellä otin nopean pysähdyksen(tankki , rööki , vettä ja jaloittelua) ja jatkoin matkaa. jämsä-jyväskylä oli ollut aika moista matelua ja ruuhkasuomea mutta nyt kun päästiin keskisuomeen annoin taas mopon laulaa. Aikas mukavasti tällä osuudella on niitä ohituskaistoja joten sujuvasti matka jatkui , äänekoski , viitasaari , .... olin juuri päässyt kahden perätysten ajavan  rekan ohi niin huomasin mopon tien sivussa ja eikun taas kyseleen..kaikki oli jälleen ok , mutta ne kaks rekkaa
paukutti ohi ,hahaha. Kärsämäen kohdilla meni varatankille ja kun piippolan risteyksessä ei huoltsikkaa näkynyt aloin ajelemaan vähän rauhallisemmin , löpönkulutus hommia nääs.heh.
No tulihan se huoltamo sieltä viimein , jesh!! eli pulkkilassa otin toisen tankin+edellämainitut.
samalla koodailin viikingeille et pari tuntia niin hyeenamies saapuu pelipaikalle sekä Rotkolle;tallikaverilleni joka oli jo valmiiksi kemissä..
Enää 190 km luki tienviitassa ja intohan siitä kasvoi , olisin kybyn aikoihin kemissä...ja pianhan käännyin jo oulun motarille , oisinko paukuttanut sitä noin 3 kilsaa kun huomasin että vastaantuleval ajokaistalla joku tyttö työnsi mopoonsa piennarta pitkin , voi vittu , ..onneksi oli jo hieman tutut maisemat joten tiesin et tupoksen huoltoasema on vähän matkan päässä ja eikun sielläympäri ja kohtahan olin jo tytön luona.Siihen oli pysähtynyt joku toinenkin mopo.
-”terppa , mikäs hätänä?” kysyin mut vastauksena tuli ulkomaata ja vielä semmoista mitä en pahemmin osaa joten käänsin keskustelun näppärästi britein luotettavaan kielioppiin”-OI , wots roplem? need some help , rait!!”...siinä sitä sitten yritettiin kommunikoida , no sen verran sain selville et he kaksi olivat lomareissulla ruotsista ja mopo oli yhtäkkiä lakannut toimimasta.Olivat aikas nuoria kumpikin ja ilmeisen hädissään seisoskelivat siinä motarin pientareella. Eivät tienneet omista mopoistaan midn(jotain kustomi-susukeita ) ja kun en ymmärtänyt mitä oli tapahtunut niin tyttö käynnisti omansa ja aivan törkeä ääni kuului moottorista , vedin kädet eteeni ristiin ja huusin ”stop , stop”. Nyt oli vaan harmin paikka , että vaikka mulla oli työkaluja jonkin verran mukana niin tuo japanilaisten ihmeellinen maailma on minulle täyttä hebreaa vai pitäiskö sanoa japania ,hahah.
eli en pysty heitä mekaanisesti auttamaan , joten  sanoin heilleettä soitetaan apua. Yritin ensin etsiä puhelimestani Oulun poikien numeroita mutta eihän mulla sitä ilmeisesti ollut( outo homma vaikka juuri edellisviikolla olin heille soittanut...) joten soitin Surelle Kemiin , jos vaikka häneltä saisin numeron.No siinähän kävi niin mainiosti että kemissä Suren vieressä oli juuri Pata MC:n mies jonka kanssa saimme ulkomaan eläville hinauksen Ouluun.Homma kun hoitui niin ilmoitin heille että minun on nyt parempi jo jatkaa matkaa.Runsaat kiitokset kuittasin sanomalla” bikers help together”...no , hetki takaisin kohti etelää ja liikenneympyrässä u-käännös ja hanaa!!!! 
Alkoi pikkuhiljaa nälkä yllättämään joten kun abouts 50 km olin ajanut niin jouduin mainoksen uhriksi..GRILLI siinä tais lukea ja sinne päräytin.Hamppi ja pikkumaito oli nopeesti nautittu .
Loppupätkästä tulikin mielenkiintoinen kun tuo herra arbeelius paistoi suoraan silmiin , intiaanina joutui ajamaan mutt onneksi ei enää ollut kovin montaa kilometriä jäljellä.Klo puol kakstoista ja  tuttu portti siinä edessä häämötti vihdoin ja ilmoitin et ”riihimäki on saapunut ja et ajan mopon sisälle ja tuun sit hoitamaan velvollisuudet”.Aloin katseellani etsimään tallikaverin Bulua ja siihen viereen sit parkkerasin. Frendiä ei näy missään joten otin itsetoimisesti hänen teltastaan ajo-oluen joita rotko oli ostanut odottamaan minua. Pari piiiiitkää huikkaa ja ansaittu rööki venyttelyjumpan ohessa ja sit maksamaan ja täyttämään ralli-kaavaketta. Hei siinähän on Milla , nopeat kuulumisten vaihdot ja sitten leirin pystytykseen...en kerennyt kuin ottamaan pakaasit irti kun huomasin  viimevuoden telttanaapurin(pata mc mies) ...kävikin hassu yhteen sattuma. Telttanaapuri olikin jo ihmetellyt missä riihimäen chelsea-mies oikeen viipyy ja kun rupateltiin (viskin kera , cheers) niin selvisi että juuri hänen kanssaan olimme saaneet ruotsalaiset pois tienlaidasta(ai se oot sinä, hahaha).Tässä vaiheessa ilmoitin että minä olen tulossa heidän tallilleen yökylään rokkifutikseen(olin tietty soittanut heille jo aikaisemmin)...ja taas ihmeteltiin maailman pienuutta. Kiitin vielä avusta ja viskistä ja lähdin uudestaan pystyttämään leiriä. Siihen pärähti sitten tallikaverini Rotko veljensä ja Mckärin kanssa.
Rotko kertoi norjan reissustaan ja minä aloin nauttia lisää viinaa. Lopulta Rotko ja Mckäri lähtivät anniskelu alueelle ja sain kun sainkin leirin pystytettyä( rotkon veli auttoi teltassa , ois se yksinkin onnistunut mut onhan se mukavaa kun on apua/seuraa). Vaihdoin siviilit päälle ja siirryimme itsekkin isojen tuoppien ääreen. Bongasin taas Millan ja Surekin kävi toivottamassa tervetulleeksi .
Oli mukava nähdä tuttuja , sehän näissä ralleissa on SE asia!!Viereiseen pöytään asettui Oululaisia joten sinne myös esittäytymään”terve , mä oon hyeenamies ja mä oon se kuka on soitellut siitä yöpaikasta ”.Mukavan tuntuista sakkia. Jossain vaiheessa anniskelu alue meni kiinni ja jengi alkoi siirtymään ns.kirkkaisiin saleihin. Itse olin aika väsy joten makuupussi kutsui.

Lauantai

Ei pahemmin krapulaa , mut ei mikään ihme , enhän ollut eilen nauttinut kuningasta kuin pari tuntia. Jokos on aamupala alkanut , JESH, !!! ”Rotkoo , herätys mennään syömään”. Puuroo , kamunaa , judanssia , slerpaa , leipää ja kahvinpaskaa. Kyllä kelpaa taas olla ihminen.
Sitten olikin jo saunasolmun aika , pari bissee mukaan ja peseytymiskamat ja eikun menoks.
Saunan paikka oli taas vaihtunut mutta pienen etsimisen jälkeen se löytyi .Oltiin rotkon kanssa ekoja saunal mut pian sinne ilmaantui muitakin rallivieraita.Hyvät löylyt , joutui hieman vuorottelemaan  tosin  , mutta eihän se midn. Ainahan voi ulkosalla käydä röppöä vetämäs.
Ja taas tuli tutustuttua uusiin ihmisiin eikä klo ollut edes puoltapäivää ,hahaha. Korvat höröllä kuuntelin kun vanhat parrat kertoili sankari-tarinoita mut sit loppui röökit ja nopea peseytyminen.
IIIIIIIKS , ei lämmintä vettä ,jeesh , tuli ihan lontoo mieleen. Nopea ihmisen pesu eli muna,perse+ kainalot . Seuraava kohde(urakka ,haha) oli tankkaus ja suoraan viinakaupalle menimmekin (on se helppoa kun on paikallinen opas) . Saunasta seurueeseemme liittyi ”kajaanin poika” jonka muistin tavanneeni jo edellisinä vuosina. Nimeä en kyllä muista, pahoittelen!(toivottavasti sait uuden hihnan mopoosi!!) Onnistunutta tankkausta päätimme mennä juhlimaan viikinkien tallille. Onneksi paikalla oli hesan viikinki ja juhlajuoman saanti oli taattu. Pian juotuamme mukit arvoisaa baarimikkoamme tultiin hakemaan jollain ihme mopolla , en tiedä merkkiä mut on se ruma näky kun kaks aikuista miestä menee mopolla jouset pohjassa. Vieläkin naurattaa näky. Sitten olikin aika mennä iltapäivä brunssille ,hahah , tai itse asiassa viskille. Ystävämme Milla oli kutsunut meidät juomaan luokseen viskiä. Oikein kiva paikka Millalla olikin ja viskikin maistui ihan samalta kuin aina ennenkin ja mikä parasta :Milla asui vielä matkan varrella joten ei kassit tulleet liian raskaiksi. Katselin ihmeissäni Millan tauluja livenä  , olinhan toki niitä nähnyt netissä , mutt kyllä kuva taide on parasta nauttia livenä. Millalta raahauduimme painavat kantamukset riesanamme kohti camping aluetta. Muistaakseni Rotko kuittasi tilanetta kun olimme jo aikas lähellä määränpäätä näin:             ” Viedään nämä kassit teltalle ja otetaan ne sit mukaan ja lähetään rantsuun..” , mitä tohonkaan voi todeta ? ei mitään!!!Rantsusta oli purettu ne mukavat istuin systeemit joilla viime kesänä söimme pitsaa mutta onneksi löysimme vapaan penkin. Mckäri yritti tavoittaa meitä koko ajan ja kun vihdoin sai kiinni niin olimme abouts 100 metrin päässä toisistamme. Hän ravintola-laivassa ja me penkillä. Joimme juomat rauhallisesti pois ja katselimme ohi lipuvaa ihmisvirtaa. Ihan kauniita ihmisiä hymy huulilla , poislukien huolestuneet katseet taivaanrantaan. Siinä meni myös ohi joku jäbä varmaan kolmessa promillessa ja sill oli käärme mukana kaulan ympärillä , mitäköhän senkin päässä liikkui???
Pian siirryimme laiva terassille ja siellä istui mckärin kanssa Sure ja parit Karut. Pöydässä oli tilaa ja taas juttua riitti.mm.kuuluisa apinavitsi kuultiin ja sen muistan että Surekin tuli ”kaapista ulos” ja kertoi olevansa Arsun miehiä ( jos joku ei ole juttujani ennen lukenut niin tiedoksi :olen erittäin intohimoinen brittijalkapallon ja erityisesti Chelsean kannattaja).Tässä vaiheessa ilojuomaa ei oltu vielä tarpeeksi nautittu koska ilkeän kylmä tuuli sekoitti muuten niin mukavaa tarinatuokiota ja taivaskin oli täysin mustien pilvien peitossa. Sanoin rotkolle et mä ainakin meen laittaan vaatetta ylle ja tärkiät kamat sen telttaan , koska rotkolla oli sadesuoja ja mulla ei.Rotko sanoi tulevansa mukaan ja menevänsä päivä unille ,hahaha , taidettiin juoda vähän eri tahtiin.Teltalle saapui eräs herrasmies jonka kanssa oli viime yönä ollut viskikeskustelut. Vähän olimme eri koulukuntaa:Hän keräili viskejä ja minähän juon ne kolan kanssa , anyway , hän tarjoili jotain harvinaisempaa merkkiä ja sanoi et ”kokeile tota kolan kanssa”. Njam njam , mutta sitten se sade saapui.Minä siirryin viereiseen sadekatokseen jossa oli hilpeä meno päällä , kyllähän sinne aina yksi pieni hyeena mahtui. Katoksessa yksi lappalainen esitteli kuinka oikea-oppisesti rakastellaan mopon päällä ja oli siin joku tyttökin mukana näytöksessä , vaattteet päällä tosin ,hahaha. Siinä vieressä oli joku iso tiipiikin ja siellä muistan et oli hyvät moponrakentelukeskustelut. Täytyy myöntää et tässä vaiheessa oli jo tukka sen verran täynnä et välttämättä seuraavat tarinat eivät mene ihan kronologisessa järjestyksessä...Olin jonkun mopon luona ja ukot ihmetteli mikä kone siinä on. sit ne puhui virittämisestä ja mä ilmoitin et mua ei hevoset kiinnosta. Taisin senkin tiedon töksäyttää suustani aika kärkkäästi, koska toinen miehistä loukkaantui. Pyysin tietty anteeksi ja sit mentiinkin katsomaan mun mopoa....Mardu viikingeistä tarjosi jonkun paukun ja lonkeroa...Jugin kanssa juttelin tatuoinneista...ostin vihdoin ja viimein supporter paidan , ja näköjään hesalaisten....kävin syömässä lohikeittoa...oltiin teltoilla ja joku paikallinen spyykko-pili ihmetteli mun juttujani. Se oli Mckärin frendei ja oli siinä muutakin tarinaa , ku vaan muistais mitä ,hehe...Millan ja parin sen kaverin kanssa isossa juopottelu teltassa..sit esiintyikin melrose. Petyin , olin varmaan odottanut liikoja. Melrosen olin viimeksi nähnyt vuonna -86 ja silloin se uhkui käkimassaa niin et oksat pois.Varmaan soittivat sata kertaa paremmin nyt kuin silloin ,  mut mun mielestä siin musassa ei ollut yhtään munaa. No otetaan vähän takas , viimeinen biisi oli coveri(AC/DC:let there be rok) ja se taas toimi mun kohdalla hyvin. Tanssin jonkun tytön kanssa isossa teltassa..sit yhtäkkiä bileet olikin ohi ja mä huomasin olevani ”eksyksissä” tutuista  ja kaikki kirmasivat kohti kirkkaampia saleja ja minä tietty perässä.
Joka stanana paikkaa hirrmu jono joten menin suoraan viikinkien tallille.Siel ei vielä paljoa porukka ollut mut koko ajan tuli lisää.Siel oli ”baari-mikon” kanssa erittäin hyvät keskustelut englantilaisesta /lontoolaisesta jalkapallosta. Siitä sit snagarin kautta telttaan ja unta kupoliin.
muistikuva:snagaril oli clif burtonin kaksoisolento ja taisin mainitakkin siitä???Nuori hevipäällikkö oli vaan mielissään.  : )

Sunnuntai

Ei hirveempi kanuuna mut sitäkin märempi olo.yöllä oli satanut lisää ja teltassa oli pieni uimaallas.
Onneksi olin laittanut ajokamat rotkon telttaan joten ei juurikaan se vesi vituttanut ,hehe.
Maittava aamupala jälleen , siinä sitä muiden krapulapesäkkeiden kanssa vaihdettiin eilisiä muistikuvia. Aloin pakkailemaan kamoja kasaan pikkuhiljaa.röökiä ja kolaa kului niissä askareissa..
Pakkailun lomassa käytiin työntämäs yks mopo käyntiin..Onneksi rotko on yhtä hidas pakkaamaan kuin minäkin , mut joutui se silti vähän aikaa kärvistelemään kun aloin pukemaan sadeasua ylle.
Jesh , sadetakin vetoketju hajalla ja miks mopo näyttää oudolta???voi räkä , akun suojakotelon päälikansi jossain kuin myös itsetehty akkusuoja(vittu mä niiden osien nimiä tiedä)..toinen sadehanska väliin että sain pannan tiukalle....Tankille pitää päästä ja rotkon pitää vielä hakea varusteita mutsiltaan..sovittiin jotain ajojuttuja mut mä meninkin tietty suoraan tankille ja soitin sieltä rotkolle missä olen.Pian rotkokin siihen tuli ja sit menoks , alkoi olot oleen aikas messevät kun hikoilin niiden varusteiden kanssa ja kieltämättä viikonlopun riennot pistivät vähän puuskuttamaan.Visiiri auki aina kun oli mahis , saap raitista ilmaa ja sitähän riitti.Vähän väliä sadekuuroja niskaan , enemmän ja vähemmän  kovaa sadetta. Aina kun satoi tiputin nopeudet alas ja kun oli kuivempaa niin nopeudet nousivat..varmaan aika tuttua jokaiselle mopoilijalle.Rotko ois varmaan halunnut päästellä Bululla vähän kovempaa mut mä pidin nopeudet hanskassa. En ole niin hyvä kuski ( oon mopoillut vasta alle 10 vuotta )että lähtisin sadesäällä pelleilemään...Eka tai siis tavallaan toka tankki oulussa ja krapulapaskat siihen samaan rahaan.Tankilla ollessani huomasin kun jalkojeni välissä olkaa nousta savua , mitä vittua???Sadehousun lahje teki vaan tuttavuutta pakoputken kanssa ,hahaha.Reikähän siihen tuli , ..sisällä huoltoasemall moikkasin jotain motoristiä ja rupateltiin.Taisi olla aika hyvät ilmeet kun havaittiin et kumpikin on riihimäeltä , ja sit kun lisää jutusteltiin kävi selväks et jäkälä oli ollut joskus ryypylläkin meidän tallil.Sill oli joku hirrmu kyykky joten ei edes ehdotettu et oltais menty samaa matkaa , kyykyt kun pitää yleensä vähän kovempaa nopeutta yllä...sit sitä tuttua taivaltamista alaspäin..jossain oli truppakuski parkissa ja tietty pysähdyttiin , oli vaan pysähtynyt laittamaan sadevehkeet ylle.Oli muuten samoista pileistä tulossa ja ihmetteli kun sanottiin et mennään riksuun..ite oli menos jyväskylään jollekkin tallille yöksi.Sadetta, poutaa , sadetta , poutaa , tais välillä jopa aurinkokin pilkotta abouts kilometrin ,hahah. Pärähti varatankki päälle ja samantein kyltti ”viitasaari 38” ,  jesh , nyt saan syyn pysähtyä sinne mis oli viime vuonna aika herkku tytteli.Rotkokin tuli jossain vaihees rinnalle ja näytti et varatankilla menee hänkin.Viitasaaressa taivas repesi täysin ja visiirin läpi ei nähnyt midn , pakko oli nostaa ylös ja rillien läpi tihrustaa tietä...onneksi ko.huoltoasema olikin jo ihan iholla. Siellä tankki ja pieni leiri pystyyn.mä otin hampurilaisen ja rotko kans. Huomasin et sade-housujen toinen lahde oli rikkoontunut saumasta....pitäisköhän satsata kunnon sadeasuun....varmaan puol tuntia siin ihmeteltiin ja pidettiin lepoa. Ja taas sadetta vastaan taitelemaan....eipä nyt hirveesti muistu  mieleen tältä väliltä midn erikoista muuta kuin sen et satoi...Jämsässä otettiin sit tauko. Olin saniteetti-tiloista palaamassa kun joku poika , abouts 7 v , vetäs nyrkillä mahaan ja irvisti kaupan päälle..hahaha , tuli isku sen verran puun takaa etten oikeen siihen voinut midn kommenttiakaan antaa. Äitinsä huusi kyll poikansa nopeasti pöytään takas. Siin oli joku mopoilijakin parkiss ja vielä pohjosemmasta tulos , mut se olikin perheensä kans reissus ja kuski aina vaihtui.näppärää..
Vähänkö ihqua , jämsän jälkeen ei satanut enää yhtään ja saatiin vauhditkin taas normaaliksi  , itse asiassa oli mukavaa kirmata mopedilla eteenpäin. Jossain vaihees sadehousujen lahje sanoi kokonaan itsensä irti ja oli pakko pysähtyä ja repiä mokomat pois jalasta!!!!Pelotti et ois mennyt takarenkaan väliin , silleesti ne riekaleet lepatti nivusista taaksepäin. Kahden teiden ritarin matka erosi toisistaan kun rotko päätti mennä pikkuteitä kotiin , pääsi kuulemma nopeammin sitä kautta eli lammin kohdalla isot moikkaukset vauhdissa. Mä itse menin hämppälinnan kautta ja pian siellä jo olinkin. Tiesin että oli tulossa liskojen yö joten päätin mennä hakemaan ”lääkettä” linnatuuleen. siihen kun vetäsin parkkiin niin sain loisto ajatuksen , otampa saderytkyt pois samalla. Sormet oli vähän kohmeessa kun yritin saada musteellisia kaloja irti joten tietty tuli osumaa...ihan mukava palkeen kieli siitä etusormesta irtilähtikin. Vähänkö nolotti mennä tuuliseen linnaan sormi suussa salmiakkia ostamaan. Ei vittu huoltoasemalla ollut edes laastaria tarjota?????Onneksi  , kuten sanoin niin sormet oli kohmeessa joten verentulokin oli sen mukaista...Kotona tallilla.Tekstiviestit kemiin ja kotiin”turvallisesti perillä”. Irtoroina moposta mukaan ja värnällä kotiin jossa odottikin (jälleen kerran) lämmin ateria nälkäistä ja väsynyttä matkaajaa.


Kiitos jälleen kerran viikingeille hyvistä pileistä(Sure ja Mardu erityisesti) , Pata MC porukoille(oli kiva tutustua jälleen ja kohta nähdään) , Milla und co , Mckäri ja rotkon veli(teltta-apu pah).
sekä tietty rotkolle ralli että ralli seurasta ,hhahaha.Eikä luonnollisesti sovi uhohtaa pikkusiskoa eikä kotijoukkoja.

RUN TO 60`S 2005 + Tour Le Kiiruna

Joku pitempi reissu kesään oli munkin saatava(varsinkin kun pari tallin poikaa,Rotko ja Byron ilmoitti lähtevänsä saksaan mopoilemaan 2 viikoks).No kesälomiin kävi hyvin tuo pohjoinen RUN TO 60`s ja kotoakin heltyi lupa ja saksan reissaajatkin ilmoittivat tulevansa ko.ralliin rahtilaivalla joten ei muuta kuin suunnittelemaan. Karttaa tutkiessani havaitsin ettei kemistä ollut kiirunaan kuin abouts 700 km edestakas niin siitähän mä sain heti vision;menen kiirunaan ja lähetän kenno-konnalle kirjeen,hehehe Kovasti kyselin tallinpojilta oiskos mahdollista reissuseuraa,muutama lupautuikin...muttakun lähtöpäivä lähestyi olin ,yllätys yllätys,lähdössä yksin.No eise midn ,kyllähän mää sinne meen vaikka sit yksin, päätin.Yllättävä uutinen tuli kuitenkin meidän alakerran tallipojilta,heistä yksi(Ledi) oli kuullut reissusuunitelmasta ja oli innokas lähtemään mukaan,jesh!Luuri käteen ja pientä koodailua Ledin kanssa ja olimme lähdössä kaksistaan.Edellisenä iltana tallilla hirmuista ja hillittyä pakkailua,mukaan tuli normaalin reissuvarustuksen(sukat+kalsarit+t-paita/päivä,teltta,patja,makuupussi ja kartat) lisäksi toosi paljon enenmän työkaluja sekä ajovarusteita.Lisäksi olin tulostanut netistä suomen "mopo-tallit" listan,jos vaikka jotain sattuu.. Kuinka ollakkaan normaali reissukassini oli aivan liian pieni tälläiseen pitempi-aikaiseen reissuun mutta onneksi tallikaverini lainasi omaansa(Cheers Juha T.).

Päivä nro 1 perjantai LÄHTÖ ja Riihimäki-kemi (29.7.2005)

Treffit klo 06 tallille,shaits,viddu tullut paljoo nukuttua ,kuitenkin oli vähän perhosia ....Keitin aluksi Caffet ja ”haistelin” ilmaa..kylmä on....sit vähän ajovarusteita päälle ja mopo ulos,tankilla olin käynyt jo edellisenä iltana.Ledikin siihen tulla tupsahti ja kaffen lomassa kertasimme vielä reitti-suunnitelman.Ajotavoista olimme sopineet sen verran et normaalia ajoa ja et Ledi menee edellä.Meillä oli suunnilleen samankokoiset tankit joten pysähdyksetkin menisivät mukavasti ; )Pikkuteitä mentäisiin...wrooom wroom ja nokka kohti kemiä? tai näin aluks hämppälinnaa..jo heti alussa huomasin et vittu mun hiteckki trippimittari ei toimi..nyssäkkä tangossa painaa sitä ja nollaa sen koko ajan,yritin tietty hakata koko ajan siihen nyssäkkäänmutta turhaan.Loppukesän vilpoinen aamu kyllä mitä mainioin matka sää, pientä usvaa siellä täällä ja liikenne oli todella hiljaista,kiloomeetrit sen kuin valuivat..iso-evon kohdalla oli kyllä pakko hymähtää,muutenkin pidän koko ajan pientä nautintoa päällä kun ajelen ,yleensä lauleskellen ja kihittelemällä hauskan outoja paikan nimiä..ja niin oltiin jo?(vittu vasta) Jämsässä missä eka tankki+cafe und cicarets ja tietty pieni sämpylä...siitä eteenpäin karstula an jossa toinen tankki+oheiset ; )Päivä alkoi jo edetä ja ihan sairaan mustia pilviä esiintyöntyi lännestä..mä ilmotin Ledille et jos vain pienikin kuuro osuu ni mä laitan jarrut heti(,mopossani eip ole etulokasuojaa)ja puen sadevehkeet päälle(normisti paskat välitän mut ny oli kilsoja edessäpäin vielä about vitusti).
Tais ilmatar vai kuka siellä ny säät säätää kuulla mun rukoukseni koska ei pisaran pisaraa vaikka niin mustia pilviä oli että joku rasistisempi henkilö vois niistä vaikka vitsin vääntää..matka jatkui reisjärvenkautta Sieviin jossa söimme Pitsat ja pidimme vähän pitemmän tauon.Tässä vaiheessa matkaa olin jo suunnattoman iloinen uudesta ystävästäni eli kaasukahvan pikku apulaisesta,mulla kun noi käet tuppaa puutumaan aikas herkästi(vanha urheiluvamma).Seuraavaksi oulaisen kautta Ouluun ja jälleen tankki.Shit of cafeen aikana pitsan tyhjennys,heheh,sekä soittoja saksan reissaajille,olivat kuulemma jo rallissa ja neuvoivat missä on kemin viinakauppa ; )Oulun ja kemin välillä sitten mentiinkin lujaa eli motaria ja hiljaa kun joka vitun sillalla oli työmaa ja klo sen mukainen että ruuhkaa oli.Viinamäen kohdalla kyl repesin.Vihdoinkin kemissä ja viinakauppakin löytyi heti suoraan,kiitos hyvien neuvojen ja alkon sairaan ison kyltin,hahaha.Omien juomien tuominen teltta-alueelle oli tarkistettu järjestäjiltä eli ok,joten listaan kertyi 12 x murmur ja pullo viskiä.
mopoja emme olleet pahemmin nähneet reissulla,paitti sievis yks rautapiä kuski.Mutta muuten oli mukavaa ja ajotahtikin oli sopiva.Tottakai jokainen joka on ajanut vähänkin pidempää siivua tietää että välillä se on aikas tuskaista...mun perse ainakin huusi leipää,oiskos syynä siihen itsetehty satula ja pehmustetta 1 cm,no tyylistä kärsii koko aune.Viinakaupalta yritin soittaa ajo-ohjeita Rotkolta mut oli varattuna joten eikun kymysys viereen tupsahtaneelle mopokuskille(moon yleensäkin sitä mieltä et kerran yks kysyvä eksyi mut siit on aikaa..hehe).Kuski ilmoitti ”saattavansa”meidät ralliin ja sehän sopi..muutenkin tuntui et mitä pohjosemmaksi ajoi sen ystävällisemmiksi immeiset kävivät..rallipaikalla heti eka olunen kurkusta alas ja sitten teltta pystyyn.Paikallinen lehtitoimittajakin kävi tekemässä meistä(pääasiassa Ledistä) jutun,kun se ledin mopo ei ollut hd,niin heti pisti kuulemma silimään.Ai niin kilsat oli Ledin mittarin mukaan muistaakseni 735 ja ajoaika noin 11,5 tuntia.Sitten tavattiinkin jo saksan reissaajat ja vedettiin jälleennäkemisen riemusta viinaa päähän...
huomioitavaa oli että järjestävän MC:n presidentti kävi henkilökohtaisesti toivottamassa tervetuloa ,tälläistä ei muissa ralleissa ole vastaan tullut( tottakai porteilla aina sanotaan tervetuloa).mut hän kierteli telttoja ja vaihtoi aina muutamat sanat vieraan kanssa.Siinä sitä sitten moikattiin telttanaapureita ja käytiin kiertämässä ”moponäyttely”,olutta kului ja meno oli muutenkin hilpeää,muihin rallivieraisiin tutustuen,pitkälle yöhönhän se meni.Lontootakin tuli puhuttua norjalaisten kanssa,mukavia ihmisiä hekin..

päivä nro 2 eli lauantai Kemi

Aamulla ei ollut pahemmin tratuliaa,ehkä johtui ulkoilmaryyppäämisestä tai sitten Ledin tarjoamasta korjaussarjasta...Maittavan aamupalanjälkeen teltoille ja pesuvehkeet+pari bissee mukaan ja kyselen portilta että missäköhän päin se sauna oikeen on.”-mä voin heittää teidät sinne”kuului vastaus ja eikun menoksi. Saunan jälkeen taas tankkaamaan viinakauppaan ja sieltä pubien kautta takaisin ralliin

Saunapuhtaat varustettuna olut ja viina kantamuksilla...

Hidasta menoa, aina sai pysähtyä .hahahah

..Juu-u,kosteaa menoa..koko päivä semmoista pientä naukkailua ja tuttujen kanssa turinointia.Rallin musiikkitarjonnasta ehdottomaksi timantiksi muodostui bändi joka veti mm.vanhaa ac/dc covereita.laulajana oli semmoinen pieni keesipää muija jolla oli aivan sairaan magee ääni,joutui hyeenamies lumoihin ja pani jopa jalalla koreasti(harvinainen näky)
Sira Lavalla



Sitten oltiinkin jo aikas tuiterissa ja huomasin jollain ”tyypillä” newcastlen paidan ,mullahan ittelläni oli tietty Chelsean treenipaita päällä joten aloin laulamaan vittuilulaulua ko.pohjosen joukkueesta.No mieshän tuli pöytään istumaan ja alettiin juttelemaan futiksesta.Siinä sitä sitten pölpötettiin ja vuoroin tarjottiin olutta..oli mun vuoro hakea niin ko.heebo ilmotti ettei enää ,pitää mennä hoitamaan velvollisuuksia?Fack, sehän oli froikkarien laulaja.Noh mä en siitä bändistä hirveemmin välitä joten läxin teltoille vetään lisää viinaa...yöhän siinä naukkaillessa meni ja jossain vaiheessa teltoille ilmestyi Teppo raumalta eli turusta? Siinä olikin rento ja mukava jäbä aikamoisella viinapäällä varustettuna..Jossain vaiheessa taidettiin käydä Kemin keskustassakin..ehkä,heheh

päivä nro 3 eli sunnuntai Kemi-Pello

no nyt oli jysäri ja sitähän alettiin hoitamaan maukkaalla aamupalalla(hd:n väristä porkkanaa,heheh) ja runsaalla cafeella.Toinen saksanreissaajista oli jo lähtenyt ja toinenkin teki lähtöä Ledin kanssa joten jäin Tepon kanssa potemaan rapulaa..käytiin puhaltamassa ja vittu kun viisari värähti..ei ajoa vieläpitkään aikaan.käytiin keskustassa syömässä ja ostamassa rapulalääkettä(mun tapauksessa väkevää salmiakkia ja cc:tä).Sitten vaan odottelua ja odottelua samalla pikkuhiljaa leiriä purkaessa.

Kysäsin siinä ohimennen järjestävältä kerholta että miten ois Kiirunan jälkeinen majoitus?Lappalainen ilmoitti letkeään tyyliinsä että tottakai onnistuu( jesh) Oisko ollu klo joku viis kun uskaltauduin vihdoin lähtemään(Tepolla oli vielä telttakin pakkaamatta).Pienten ajoharhojen jälkeen akseli(meinaan nokka)kohti Torniota ja sieltä sitten suoraan pohjoista kohti(tässä vaiheessa on pakko ilmoittaa että tornion kohdalla lauloin vanhaa punk-hc-klassikkoa tornion kevät). Karunki –ylitornio -...oisinko ollut vielä vähän väsynyt mutta ajoin napapiirinkin ohi abouts 5 km kunnes havahduin ..tostahan on pakko saada foto..mopo toisinpäin ja piirille kuvattavaksi(ei tarvinnu kauaa odotella että siihen joku auto pysähtyi).

Napa-piiri



Jep,simmut oli väsyneet joten saavuttuani Pelloon käänsin nokan kohti paikallista leirintä aluetta ja sinne hakemaan uusia voimia.Teltta pystyyn ja suihkuun..ja sit hakemaan annosta alueen grillistä..uni ei tule vaikka väsyttää,mutta oli aika siistiä istuskella tornionjoen rannalla bisse käpälässä tupakkia poltellen ja katsoa kun joki vaan lipuu ja lipuu.Yöllä heräsin kevyeen vesisateeseen,tai sit näin unta.

Tornion joki, Minä suomen puolella ja vastarannalla loistaa ruotsi

Teltta Pellossa pellossa



päivä nro 4 maanantai Pello-Kiiruna-Kemi
Vitut mä midn unta ollu nähnyt,nurtsit märkänä ja kävin kurkkimassa asfalttiakin niin aivan sama homma..ajoa edessä vitusti joten ei muuta kun kumit päälle(vaikkei sillä hetkellä satanutkaan).Sen verran olin vieraskoree että työnsin mopon pois leirintä alueelta ennenkuin käynnistin,oli niin rauhallista etten kehannut.Siitä sitten Ruotsin puolelle(eip ketään näkyny,niinku jotain raja-miehiä tms.)ja suunta kohti Pajalaa...vähän tietty jännitti mutt ei se midn,olinhan mä oman itseni herra(ypöyksin mopolla ulkomailla,jaiks).Trippimittari ei vieläkään vörkkinyt joten katselin kartasta sopivat ”tankit”. Pajalassa näin sitten ekat porot,vittu siinä sarvekkaa löntystelivät keskellä Pajalaa,onneksi olin tankilla ja siemailin Ruotsalaista kahvin paskaa..

Poroja Perkele


Seuraavaksi Vittangi ja vihdoin Kiiruna jossa menin paikalliseen kauppakeskukseen hoitamaan velvollisuudet ekaks kortti kenno-konnalle(+muille) sitten safkaa ja sitten paskalle.Taisin herättää huomiota sadeasussani,ainakin mulle hymyiltiin joka paikassa missä asioin.(tai sit se johtui mun loistavasta ruotsin kielenhallinnastani)No se oli nopee reissu ja tankin jälkeentaas mentiin ja tietty eri reittiä eli seuraavaksi Gällivare jossa fack tie ei mennytkään kaupunkiin vaan sillai hassussti ohitti koko paskan..ei tässä midn,kaippa tuolla edessäpäin on jossain tankki..no ei vittu ollut ja aloin jo hiukan huolestua.Sitten kuin yllättäen tuli merkki että bensis 10 km,mut piti kääntyä isolta tieltä pois..hmmm,totta vitussa mä käännyin ja AH,siellähän se oli mutta pelkästään kortilla toimiva,shaits mulla midn kortteja ole.onneks siihen tuli auto jolta sitten tiedustelin 20 vuoden takaisella kouluruotsillani”-kan du helpper mej?” eka ei pystynyt auttaan mut toka auttoi,jesh ja eikun baanalle.Ihan innoissani ajattelin testata paljonko mopo kulkee(hei haloo siel ei oo ketään vittu lähimpään 100km abouts) ja hyvinhän se tuntui liikkuvan,mittari heilu ihan vitusti mut mun mielestä se oli reilut 160 ja sit alkoi etupääkin heilua siihen malliin että meinas lähteä taju,heheh.Jesh ,uusi hyeenanennätys,edellinen olikin hyvänkään kiihdytyskisoissa miss loppunopeus oli 152 . Överkalixissa näin et vanha shoveli oli tienposkessa ja eikun ”auttamaan”,noh olihan mulla aika paljon työkaluja mukana,tieto/taitoa sitäkin enemmän,hehehe.En ole ihan varma mikä siin mopos oli hajal mut sen ymmärsi että apua oli jo tulossa joten tarjosin röökin ja heilautin lapaa.Se jäbä oli ihan älyttömän kura-paskanen jota mä vähän ihmettelin kunnes Tietyömaa tuli vastaan,kasteluautot ja kaikki,no onneks oli sadevehkeet jo päällä,hahahah.mut ois se jätkä ees voinut varoittaa ni oisin mennyt toista kautta.(ylitornio).Tietyömaata ei kestänyt kuin ehkä 30 km ja aloin olla jo aika kypsä...kaikki kiva loppuu aikanaan ja taas hanaa.Aikas liki Kalixia näin liikennemerkin jonka mä ymmärsi et kyseessä ois joku ”historiatie”Kalixiin ja pakkohan sitä oli kokeilla ja awots , suosittelen lämpimästi,tosi mageet maisemat ja se JOKI on koko ajan siinä vieressä ja muuttuu vielä koskeksi.

Kalix Joki


Sillä reitillä alkoi moposta kuulua ihmeelistä kolinaa,aikani sitä kuuntelin ja eikun parkkiin ja äänen alkuperää etsimään.Ilmanputsarista oli vaan ruuvit vähän irallaan ja tupakkia poltellessa otin huikeita muistoja kertakäyttökamerallani,jesh. Kalix..Haparanda jossa tuhlasin viimoiset krÅnåni tuliaispulloon pohjoisen viikingeille.Pientä koodailua puhelimella ja yllättäen kävi niin että eräs viikingeistä oli itsekkin Haparandassa,no häneltä sain sitten tarkemmat ajo-ohjeet Kemin klubille.Taas ylitettiin raja ja eikä vieläkään kukaan ihmetellyt midn..Tuolla poroalueella muuten hoidin hommat silleen jos siis poro sattui oleen tiellä et kytkin pohjaan ja pari reilua kaasutusta ni poro häipyy,ja niin teki.Tämän vihjeen antoi joku rallin aikana...kiitos hänelle.
Vihdoinkin Kemissä ja perillä,olihan se aika matka ajella yksin ,en tiedä paljonko mittariin tuli ,ehkä joku reilut 500 km voip olla enemmänkin.Ajoin klubin pihaan ni herrat näytti mihin mopo pannan ja sitten olikin vuorossa Ansaittu olunen(jonka klubi tarjosi).Olutta nauttiessani herrat hyvät herrat näytti suihkut ,makuupaikat, vessat ja ilmoitti että kohta saat ruokaa,voi vittu mikä sisäänotto,vastaavaa ystävällisyyttä en ollut kokenut kuin eräällä Chelsea reisulla ruotsissa. Ja mikä hauska yllätys Mr Teppo rauman turusta ei ollu päässyt lähtemään kemistä mihinään vaaan istua möllötti klubin baarissa.No viinan vedoksiahan se sitten meni..

Päivä nro 5 eli Tiistai

Tänään kohti etelää ajattelin mut paskat,pullo työnnettiin nenän eteen heti aamusta ja enhän mä gentlemaanikkona voi hörpystä kieltäytyä..eli ryypätään ryypätään.. Tyly tx-viesti kotiin, et empäs vielä tulekkaan(onneksi olin puhunut viikosta).Nauraa sai ja mukavia ystäviä kanssa.Taisin jossain vaiheessa laulaa kataokeakin pikku hiasessa?

Päivä nro 6 eli keskiviikko Kemi-Rmk

Aivan JÄRJETÖN kanuuna,ai stana ja pitäis viel ajaa ihan vitusti..Kävin puhaltamassa puolenpäivän aikaan paikallisessa polliisiasemalla ja viisari värähti yllättävän vähän....no lojuin tallilla limua ja caffetta siemaillen pari kolme tuntia ja sitten menoksi...ja taas ne stanan siltatyömaat.Oulussa tankki ja tärinäkahvit .Sieltä sitä pohjoisista laskettelin suorinta ja isointa reittiä takas kotiin.Ei hirveesti muistikuvia ajosta,tais pää olla aikas tyhjä..no parit kerrat pysähdyin kun oli mopo parkissa tien sivussa(vääriä hälyytyksiä,onneksi).Vaskikellossa taisin käydä...missä se sitten sijaitseekaan,hehehe.Jyväskylässä vaihdoin jollai isolla huolto-asemalla pitkät kalsarit ja villasen paidan.Arbeelius nääs oli jo hiipumassa taivaanrannan taa.Musta tuntui et koko huoltoasema kyyläs(siel oli aikas paljon niit jaappanilaisia parkis) kun hyeenamies esitteli parhaimpia puoliaan ja komiaa roiskittua roppaansa.Heheh,no ei ainakaan tullut kylmä eli tuli ja hirvee näläkä ja pimeä..aloin panikoida et joka stanan pusikosta hyökkii hirves päälle.Täytyy myöntää et Jyväskylästä(lahden kautta)Riihimäkeen oli yks mun pahimpia matkoja,niinku henkisesti ja fyysisesti...

Päivä nro 7 eli torstai (hähää vaihtu vuorokausi) viimeiset torspoilut(4.8.2005)

Riihimäki tai Rixu ,kumpikinkäy .Kotona ollaan kontion tien tallilla,aloin kaivamaan avaimia taskuista mutta ei ole missään...mitä vittua..Ahaa,jostain ihmeestä kuin katagompien kätköistä mieleeni juolahti,ai niin ,mähän jätin ne himaan etten hukkaa niitä.(fixuna hyeenana).Erittäin varovaista numeroiden näppäilyä(ihan ku se sois vastaan ottajalla hiljempaa) ja onnistuin herättämään rakkaan avovaimoni .Taas mopo käyntiin ja sain avaimeni,ja nopee reissupurku tallilla(suomeksi roiskintaa) ja ei motorisoidulla 2-pyöräsellä himaan jossa odotti väsynyttä reissaajaa valmiikksi lämmitetty italianpata.CHEERS!

summasummarum tai jotain

Aivan stanan hyvä reissu ja mitkä ilmat.Ei pisaran pisaraa taivaalta(siis ajossa).Jos oisin lähtenyt Kemistä alkuperäisen suunnitelman mukaan tiistaina oisin kastunut kuin säynävä,koko eteläsuomi ui kaatosateessa.Ystävällisiä ihmisiä matka täynnnä ja tehtävä Kiirunakin suoritettiin kunnialla.Lapin maisemat olivat aivan mahtavat ja eteläsuomesta kanssa.Yksi magee tilanne oli kun ajoin vitun piiiiitkää ylämäkeä ja pilvet menivät samaan suuntaa sairaan lujaa,tuntui tosi hassulta,ihan ku mopo menis ympäri(tai sit mä oon ihan sekaisin).kilsoja tuli reilut 2000 ja mopo kesti huolettomasti kuten aina.Persekkin kesti vaikkei pehmusteita olekkaan kuin se sentti ja toinenkin perse kesti eli budjetissa(ai missä) pysyttiin.
Kiitokset:Ledi ,Byron , Rotko,koko Northern vikingsien porukka(Jugi ja Tommi erityiskiitos että jaksoitte kuunnella mun torspojuttujani ja olitte ryyppyseurana),Teppo sekä unohtamatta Lauria ja Siraa.Sorry kauheesti jos joku unohtui,mut nimet menee sisään-ulos mun korvista...



RUN TO 60`S 2006

Jälleen oli tulossa yksi kesän ”pitkistä” ajoreissuista.
Suuntana Suomen lappi ja siellä Kemi.Viime vuoden reissusta oli jäänyt niin makoisat muistot että aikataulut (lue: loma-hakemus perheelle) tähän retkeen oli lyöty lukkoon jo ajat sitten.
Tarkoitus oli lähteä tallin poikien kanssa isommalla ryhmällä mutta innokkaita ei oikein löytynyt ja nekin jotka olisivat halunneet lähteä mukaan olivat syystä tai toisesta estyneet , DÄM !
No Tono onneksi ilmoitteli ehkä ajelevansa sinnepäin…mutta lähtisi reissuun jo torstaina eli meikäläinen lähtisi yksin matkaan …..
Kuten yleensä aikaisemminkin olin jo pakkaillut pikkuhiljaa varusteet mopoon valmiiksi ja eikun aamusta heti liikkeelle , jesh!
Ja suoraan tankille , sehän oli tietty päässyt unohtumaan ”kiireessä”  ,hehehe. Olin jo luuri kourassa kun huomasin et tää asemahan on kiinni ja mäkun olin just sille asemalle halunnut , kun siel on asfaltti suora niin ei tule yllätyksiä mopon pystyssä pysymisen kanssa. No onneksi joku aamuinen bensisduunari avas oven ja sanoi ”-pikkuhetki ,Mä laitan pumput päälle” , ja eikun baanalle.Ajosuunnitelmani oli että suorinta ja nopeinta reittiä kuin mahdollista , matka on pitkä ja yksin kun olin niin ei pikkupolut nyt kiinnostaneet ,put put put ..pian oltiinkin jo lahdessa jossa muistaakseni pientä torspoilua rampeissa , ei oikeen vielä aurinko lämmittänyt ja varsinkin kun isoa puuta kasvaa tien molemmin puolin niin pikkasen oli vilposaata ajella.Oiskos ollut Leivonmäki missä otin ekat pysähdykset ,tankki ja vähän purtavaa(l. aamupala) kahvin kera.Siihen pärähti joku muoviluoti-kuski hirveissä toppapuvuissa ja parit sanat vaihdettiin. Jyväskylän liepeillä olevan bensiksen luona naureskelin ohi ajaessani , kun muistelin viime kesän striippaustuokiota ,heheh.
Vähän ennen Viitasaarta otin taas tankin ja voi helvetti kun oli mukava (ja kaunis ja näppärän kokoinen ) myyjä , sieltä sit soittelin tutuille että ovatko tulossa Kemiin ja samalla ilmoitin viikingeille että Riihimäen himonussija saapuu noi 5 tunnin päästä. Tononkin herätin , makoili tratuloissaan Seinäjoella hotellissa…eli ei kohdattaisi matkan aikana , nou hätä , ei muutakuin hanaa…..jossain vaiheessa matkaa näin kuinka joku pikkupoika ajeli mopolla kotinsa hiekkatiellä , tottakai lapa pystyyn ja oisitte nähneet pojan ilmeen kun tajusi että mä moikkaan sille. Hangon kexitkin ois kalvenneet sen smailin rinnalla ja erittäin hyvä mieli tuli tietty mullekkin ; ).Tässä vaiheessa kamunuainen ilmoitti olemassa olostaa ja otin nopeen tauon , stekkasin puhelut.Vain yksi oli kaivannut ja sekin oman tallin miehiä joka tiedusteli et missä mennään.Vähän ennen Oulua luulin ajavani  bensiksen pihaan mut eihän se ollut kuin kylmä asema ja joku kusinen kauppa+pankki siin samas , no meika tietty tankkas ja sit aattelin siirtää ”safkista” ja ostin kaupasta naminamin + bananan,niillä pärjää pitkälle ,heheh. Enää loppurykäys jäljellä , abouts 100 km ja sehän meni  ihan rutiinilla ja pian oltiin jo kemissä missä päräytin heti Viikinkien tallin pihaan ”ansaittua” ajo-olusta naattimaan.Wot ,tallil ei kedn..aloin jo jatkaa matkaan kun siihen tuli Sure ja Lauri ja olunen oli nenukin edessä aikas nopeesti.vaihdettiin vähän kuulumisia mut heill näytti olevan vähän kiirus(yllätys , heidän tallihan järjestää bileet ja kaikille varmaan riittää hommia) niin lomotin kaljan ja sanoin et nähdään myöhemmin.Tallilta ajoin ralli-alueelle ja olin vissiin vähän liian aikaisessa kun siel oli vielportit kiinni mut onnistuin puikkelehtimaan helssingin Viikinkien perässä ja eikun patio pystyyn eli toinen olut..soitin Tonolle et missäs mies täll hetkell ajelee ja hän arvioi et viel joku 4 tuntia…oli ajellut vähän harhaan.No minä kävin sill välillä syömässä ja viinakaupassa ,mukaan tarttui olusta ja suosikkijuomaani visssskiä…Takaisin alueelle ja pikkuhiljaa majoituksen rakentelua siinä samalla naattien auringosta ja juomista…olin ensimmäisiä telttailijoita alueella joten pistin teltan samaan paikkaan kuin viimeksikin.Vähitellen alkoi rallivieraita valua sisään ja muutama edellises kesäs tuttukin saapui ,eihän kaikkien nimiä voi mitenkään muistaa mutta äkkiäkös sitä taas tutuiksi tulee…siinä se sima alkoi vaikuttaan ja jossain vaiheessa Tonokin tuli….Mama and the breakman oli taas loistava! ( Siran kanssa pölpöteltiin jossain vaiheessa , mutta en nyt tähän hätään muista että koska se oli.....)

Takana juttelen jonkun Viikingin kera, oisko ollut Rike



Byronin ja mun mopot

Muki, Meri ja Hyvää Porukkaa.



Ei pahempaa kanuunaa ja nälkäkin oli kova , mutta aamu aloitettiin nestemäisenä ,telttojen vieressä oleva pöytä kun huusi mun nimeä niin pakkohan se oli alkaa tinttaamaan. Mukavaa porukka ja  uusiin naamoihin tuli taas tutustuttua. Pienten nousujen jälkeen siirryin notkuvien aamiaipöytien ääreen....aah mikä herkullinen aamiainen ,söin kuin pieni porsas ja lopuksi vielä otin ”talon- erikoisen”. Hd:n väristä porkkanaa oli kiva mutustella samalla kun pölisi tuttujen kanssa aamiaisella. Aamupalan jälkeen Saunomaan ,samaan aikaan lähti mopoparaati kiertämään Kemiä ,stanan hyvät saundit kun useita kymmeniä Härräköitä lätisee yhtä-aikaa.Saunapaikka oli vaihtunut , mut sain herra Reposelta niin sekavat ohjeet että helpostihan paikka löytyi ,heheh.Samalla Reponen tiedusteli mun niskatattoosta(viivakoodi , jonka sain Black tattoo Timopäältä joskus 90 luvun alussa synttärilahjaks) , ett mitä vittua. Joutui kuittaamaan et jos joskus alan huoraks niin siit saa kilohinnan ,hahahah. Jesh ,sauna löytyi muttei hirveemmin ollut porukkaa joten ”saunasolmut” saa unohtaa ja keskityttiin vaan itse kylpemisen riemuihin. ja oluisiin.Nurmeksen poikiakin saunassa oli ja mukavilta tuntuivat. Saunan jälkeen taas viinakauppaan ja sieltä mutkan kautta Viikinkien tallille häröileen.Siellä olikin kivasti porukkaa ja juttua riitti.Tonokin tuli sinne yhen Mckärin kanssa.Kuten yleensä pikkuhiivassa niin jossain vaiheessa pukkaa näläkää päälle ja minä ,Mckäri ja sami lähettiin hakemaan pizzaa kemin halvimmasta puljusta.Niitä sitten annostettiin puistossa kun mäkkäri sai kuningasidean et lähetään meren rantaan syömään ,mukavaahan se oli katsella merta ja syöpö-juopotella ja pölistä paskaa.Pikku-suolatkin kiusas kun niilt oli muka tulet loppu…sit siihen ampui yks alus jonka nimi oli ”PIKE” ja minähän siitä riemastuin kun mutsini lempinimi on samainen ,joten kävin humalapäissäni hakemassa aluksen peränaisen danssiin….jep jep ,fixua toimintaa ,mutta peränainen ,abouts 60 vuotias plikka diggas kyll  , varsinkin kun siellä satamassa soi joku hidas valssi , hyvät muistot jäi kummallekkin!
Sit siirryttiin taas teltoille tinttaamaan. Sinne perustettiinkin kunnon keskustelu-ryhmä eli rinki ,ja aikamoisia näkemyserojakin muistaakseni löytyi.On se hyvä ettei samasta puusta olla veistettyjä (ja olihan siinä mukana yks goldwinki pariskuntakin , persvektiiviä löytyi…) Bändit olivat soittaneet jo jonkun aikaa kun siirryimme Mckärin kanssa anniskelu-alueelle.Siellä Hänellä olikin jotain tuttuja joiden pöytään siirryimme , keskustelu oli aikas vilkasta , senverran oli jo taikajuomaa ehditty naattia.Erityisen mielenkiintoiset keskustelut sain Millan kanssa , Hän on paikallinen kuvataiteilija ja tykkää kovasti hevimusiikista. Illan mittaan tuli myös uusia pubeja kierrettyä..”paarpuuri” ja joku ”corneri” ja yllätys yllätys Viikinkien talleille vielä jatkoille….

Yllättävän pieni kanuuna ,vaikka koko eilinen päivä tuli tissuteltua ja vielä oleskeltua nois baareis…Vähän tuli heitettyä tratulia läppää telttanaapurin kanssa ennenkuin siirryin taas notkuvien pöytien ääreen. Kunnon aamiaisen jälkeen olo oli kuin voittajalla ja aloin pikkuhiljaa purkamaan majoitusta kun Tonokin oli jo noussut ylös..pikkuhiljaa ajatukset kääntyivät jo kotimatkaan.
Mitä vittua ,miss mun CHELSEAN pyyhe on?Ai stana jos se on hukkunut , olinhan sen itse pienin pullein sormin hakenut Lontoosta eli tunne-arvot hipoo taivaita.Aloin hirmu kiireellä penkomaan pakaaseja ja tähyilemään ympäristöä..missäs sitä oli eilen oikeen touhuttu ,ai niin rantsussa ja eikun etsimään..no ei löydy..ai niin olinhan mä saunan jälkeen talleillakin…ja kas näitä pohtiessani tuli Sami ,tuo enkeli , tuomaan pyyhettäni teltoille..se oli ollut viikinkien talleilla.Cheers! Iso käsi Samille ja Iso olut kun ens kerran nähdään…Saatiin Tonon kanssa pakaasit pakattua ja nenä-akselit kohti kotia. Tietty käytiin ensin kiittämässä järjestäjiä mukavasta rallista. Tonon mopedin tankki ei ollut mikään ”matkapurkki” joten tiedossa oli ihan vitun pitkä paluumatka niinkuin ajallisestikkin , mutta ei se midn koska eihän se matka muutenkaan niin lystiä ole railakkaan viikonlopun jälkeen  ja mukavahan se on vanhana tervaperseenä tupakinmittaisia ottaa...siinä sitä sitten madeltiin etelään .....paljookaan ei takastulomatkasta ole kerrottavaa muuta kuin ett Jyväskylässä törmättiin Kummi-tyttööni+hänen perheeseen ja Heinolassa tavattiin pari heeboa jotka olivat olleet myös Kemissä. Heinolasta ajeltiin Lahteen jossa aloin ihmetellä kun Tono ei käänny riihimäkeen lainkaan ,noo ajattelin et hän tietää jonkun hyvän ”oikopolun”..paaskat ,ei ollut vaan tajunnut kääntyä.Noo sit sitä mentiin Mäntsälän kautta ja pimeä puski  päälle...... Meikäläisellä tietty bandiitti tummalla visiirillä , ai ai kun alkoi pelottamaan ,taas hirviöt hyökki joka stanan puskasta...onneksi oltiin jo nurkilla ettei paniikki-ajoa ollut kuin vähän matkaa.
Vihdoinkin tallilla ja tekstari Kemiin et poijat on kotona.

Cheers: Northern Vikings Mc , Tono , Mckäri , Milla ja tietty Sami
Tietty jokunen ihminen/tapahtuma unohtui  ,mutt tälläistä tämä jälkikäteen kirjoittelu on...

RUN TO 60`S 2008

No vittu ,viimevuotinen keikka olikin jäänyt tekemättä tänne interien netilliseen maailmaan.
Enhän mä siitä mitään muista joten pieniä satunnaisia muistikuvia.
-Mukana meidän tallilta Minä  ,Byron ja rotko. Ajelin yksin menomatkan ,Rotko oli mennyt jo Kemiin aikaisemmin ja Byrooni veti taas parin päivän turneen mopoillen ympäri-ämpäri suomea ennen rallia.
-Menin meno-matkan ihan sika nopeesti(kaksi tankkia????)
-Rotko teki kumilanka-esityksen saunas
-Millan luona oltiin ja Mckäri sammu sinne.
-Jumitin itse lauantaina kahden merikarhun pöytään johonkin rantakapakkaan varmaan neljäksi tunniksi.
Kuuntelin niiden tarinoita ,ja aikas kovaa kerrontaa olikin.
-Byroni voitti parhaan pyörän palkinnon
-mullekkin annettiin pokaali pisinmatkalaisena ,mutta en itse sitä noutanut kun jumitin karhujen kanssa.
-krääsä kauppiaan hauskoja turinoita kuunneltiin ennen takaisn lähtöä.
-Takasin ajoin Byronin kanssa
 -Takarengas hajos ennen Viitasaarta ja paikka-aineen avulla kotiin.Noin sadan kilsan välein otin huoltoasemilta lisää ilmaa. Että semmoisia.
Tämänkertainen telttapaikka

Mitens se sanonta menikään...?

Ai ni, voittajan on helppo hymyillä!! Heh!

RUN TO 60`S armon vuonna 2009

  Heinäkuun viimeinen viikend ja kohteena jälleen Kemi ja siellä Northern Vikings Mc:n  järjestämä Run To the 60 `s ralli.
 Osa meidän tallin porukoista lähti jo keskiviikkona matkaan(Rotko ja Byron) mutta itsellä oli selvät suunnitelmat lähteä perjantai aamusta ajeleen.
Jossain vaiheessa meitä piti lähteä perjantaista 4 mopoa mutta kun lähdön hetki koitti niin Minä ja Tepa olimme ainoat .
Ei siinä mitään ,mukavaa että oli seuraa ,aikas useinhan olin juurikin menomatkan ajellut yksin.
Torstaina olin pakannut tavarat valmiiksi ja käynyt tankilla.
PE 31.7.2009
Aamusta klo 05:30 soimaan ja värnällä tallille jossa Tepa jo odottelikin. Aamukahvinpaskat tauluun ja suunta kohti lappia. Tässä muuten pieni viive kun se meidän shit of cafe`machina ei toiminut niin kuin piti ,tai sit ei osattu käyttää.hahahah Jotakuinkin puol seiska lähettiin. Minulla alla rakas Chaos Möngers ,kaksitoista satanen sportsteri ja Tepalla evo chopperi kolmesatasella perseellä.


HANAT AUKI !!!!

Vanhaa kolmosta Hämppälinnaan asti ja siitä sitten Tuuloksen kautta Padasjoki , Kuhmoinen , Jämsä jossa ekat tankit.
Olimme sopivasti sopineet että pidämme reipasta matkavauhtia yllä ,muttei kuitenkaan niin reipasta että joutuisi kukkarolla käymään.hahahah.
Näin tehtiinkin ja ne muutamat autot jotka edellä ajelivat ohitimme .Tosin ennen Padasjokea saimme kiinni rekan jota ei tarvinnut edes lähteä ohittamaan ,sen verran kovaa se meni pikkuteitä.hahahah. Mitenköhän edes saimme sen kiinni??? Anyway ,lujaa ajoi.
Vähän ennen Jämsää huomasin että kesän tuttu ongelma jatkui , yläkerta puski etummaisen mukin venakopista öljyä ja sotki mun nahkahaalareiden lahkeet.Justhan mä ne tiivisteet vaihdoin.dääm.
Ei siinä mitään ,öljyähän mulla oli mukana ja vuoto ei ollut paha joten matka jatkui(ei tietenkään ollut tiivisteitä mukana vaikka niitä ylimääräisenä talilla oli useita pareja).
Ai niin Jämsässä oli tankilla myös joku muoviluotikuski (tai jotain) joka tietty ihmetteli kun sanottiin et mennään Lappiin ,sekä ne normi jutut et oon mäkin tollasista Mopoista haaveillu...
Tepan tankilla  muuten ajaa just sen 180 km joten aika höyryillä pääsi Jämsään asti..
Matka jatkui Jyväskylän kautta nelosta Viitasaarelle jossa olen perinteisesti pysähtynyt syömään ,tällä kertaa olimme kuitenkin niin ajoissa liikenteessä ettei alettu syöpöttelemään vaan tankit ja pieni huili.Kahvinpaskat kuitenkin vedettiin ja saniteetti tiloja lainattiin. Soitettiin jätkille jotka olivat Oulussa parkissa krapuloissaan.
Seuraava etappi olikin Pulkkila jossa repesin kun Tepa niisti kovaa ja nenästä ulostautui kärpänen.hahahaha.Ajan minäkin avokkaalla mut huivi menee nenän yli.Kieltämättä muutama isompi osuma tuli kun nyrkinkokoisia diisseleitä osui lärviin. Matka oli edennyt reippaasti ja klo oli noin puolenpäivän.
Pojat eivät vastanneet soittoihin joten olivat hekin lähteneet jo kohti pelipaikkaa.
Olisko ollut Temmes niin parit mopot vilkutti pitkiä joten varmuuden vuoksi himmailin vauhtia ja en enää ohitellut. Mitään tutkailua en kuitenkaan huomannut. Kempeleen kohdalta taas vauhti kasvoi moottoritien myötä mutta vielä oli yksi tankki otettava ennen Kemiä.
Iissä parkkiin ja samalla kuoriuduin "Superhessuhopo" alusasusta. Viimoiset 70 km mentiin kanssa aikas hissunkissun ,oli ruuhkaa ja allekirjoittanutkin jo aikas väsy joten en  jaksanut lähteä ohittelemaan enää.
Vihdoin Kemissä. Ei ollut vielä lipunmyynti alkanut joten suoraan portista ineen ja siinähän tallikaverien leiri oli. Mopot parkkiin ja bile-alueen terassille ottamaan olut. Perse oli hellänä ,muttei niin pahasti kuin yleensä. Olin talven aikana asentanut itselleni astinlaudat ja takajalkatappien käyttöäkin tuli treenattua. Matka aika oli noin 8,5 tuntia ja pituushan oli kooklenmapin mukaan tasan 666 km. Aika demonista reissailua.hahahah.Tepa muuten kertoi nähneensä hirven ,mut se oli ihan riihimäellä.
Bissen jälkeen leiri bygeen ja tallin poikien kanssa kirkolle vetään annosta sekä viinakauppa(+normi) vierailu. Näin myös senkin ihmeen että Reponen ajoi prätkää...hahahah.
Takas tullessa kättä taskuun ja ralli-ranneke ranteeseen. Leirillä kaivoin uutuushankintani ,hongkongin retkijakkaran a`2,99 , joka noin 10 minuutin istumisen jälkeen tuntui jo aikas huonolta. Järjestysmies toi meille tuoleja joista luonnollisesti kiitettiin ja heitin vielä perään et pöytä ois kiva yllätys.heheh.
Tuttujen moikkailua ja rentoa rupattelua ,kävi siinä pohjolan sanomien toimittajakin hieman kyselemässä kuvaajan kera. Mckärikin liittyi seuraan.
Järjestysmieskin tuli takasin pyörittäen valtavaa kaapelikelaan jonka käänsi meille pöydäksi...hienoa , ihan kyllä huulena heitin sen pöytäpyynnön.
Tyhjiä pulloja alkoi oleen pöytä täynnä ja miesten kunto sen mukainen ,oltiinhan kuitenkin tultu samana päivänä etelästä asti. Ei kuitenkaan unta vielä vaan katselemaan bändejä ja siitä vielä ytimeen baariin. Baarissa  , Cornelssin teranssilla , oli hyvä tunnelma ja sitten kun vielä bongasin yhellä tyypillä rockkifutis paidan niin juttuahan taas riitti. Kävi ilmi että pelaa samassa  lohkossa kuin se joukkue jossa minä pelaan. Hauska mies ,raumalla nähdään.
Pilkun jälkeen teltoille jossa vielä jumitin hetken ennen siirtymistä hiekkamiehen maille.

LA 1.8.2009
Aamulla havaitsin että toinen hankintani ,uimapatjakin oli tyhjä. Sitä en tosin tiedä missä vaiheessa tyhjeni…
Aamiainen nautittiin raakana ja siitä se lauantai sitten lähti.hahahah.Tosin aamupala ei vielä ollut auennut joten pientä odottelua olusen kera. Tähän täytyy mainostaa kemin rallin ruokapuolta ,stanan hyvä aamupala. Juusto ,suolakurkku ,salami sämpylöitä vetäsin ainakin 4 ja parit kamunat sekä mehua ja kahvinpaskaa kyytipojaksi. Ai jai kun on taas mukava olla ihminen. Kyllä maistui. Päivän suunnitelma oli jo sovittu eli saunaan ,viinakauppaan ja siitä Millalle keskipäivä brunssille. Paraati saisi jäädä väliin kuten aina ennenkin. Alkomahoolia päähän
Saunaan lähdettiin Minä ,Tepa ja Rotko. Vanha herra Byron jäi potemaan teltoille. Merihovin hotellin edessä seurueeseen liittyi Mckäri. Onneksi Rotkola hammaslärvinen ei tehnyt mainostamaansa porkkanatemppua saunassa...vaikka se viimevuotinen kumilanka oli menestys.hahaha. No tuttuja miehiä saunassakin oli ja hyviä juttuja sai kuulla ja nauraa. Saunan jälkeen pojat otti mukia hotellin baarissa ja minä lähdin shoppaan.
Viinakaupasta(+normista) sama satsi kuin edelliselläkin kerralla eli 1 viski ,8 bissee ja kolajuomaa. Ai niin  ,mun piti tuoda Rotkolle puolikas suomi pullo ja näin tein , mutta eihän se ollutkaan sitä mitä Hän halusi ,olisi pitänyt olla jotain sekoitusta. Eli vituiks meni sekin ,mutta ei me siitä lannistuttu vaan mentiin Millan ja Esan luo.
Heitä oli mukava tavata taas  ,rauhallista menoa ja paskanpuhumista.hahha. Milla antoi muuten mulle  uunituoreen pohjolan sanomat ja olihan siellä juttua meistä oikein kuvan kera.
Jutusta sen verran ettei pitäisi antaa haastatteluja kännissä. Oli aikas öööö...homoeroottista ,tai ainakin sen sävyistä tekstiä..esim " Ryhmän tavoitteena on Rotkon mukaan viettää laatuaikaa ihan poikien kesken" Hahahahahahah.
Millan luota takaisin alueelle jossa Reponen jo viritteli naistentansseja. Voi synti mitä juttua ilmassa , vedet silmissä nauroin ja samalla kauhoin maistuvaa lohisoppaa kitusiin.
Loistava esiintyjä ja supliikkimiehien aatelia. Tätä naistentanssia ei mielestäni ollut ennen ollutkaan rallin ohjelmanumerona ,mutta ehdottomasti se lunasti paikkansa.
Jokaisessa pöydässä naurettiin ja syömisestä ei välillä meinannut tulla yhtikäs mitään.
 Takaisin leiriin ja jossain vaiheessa kävin ostamassa uudet ajolasit ,edellisistä kun sanka poikkesi kun otin kypärää pois päästä. Onneksi vasta perillä.
Meidän pikku terassi oli menestys ja siinä kävi jos ketäkin tuttua ja tuntematonta rupattelemassa ,ja mikä ihme tuo oli koska kyllä iloa ja rentoa rallitunnelmaa oli ilmassa. Nähtiiin muun muassa Rotkon pussihousu-treenit ensi viikonlopun lappeenrannan raveja varten. Ai niin  ,siinä noin 20 metrin pästä meidän leiristä oli yksi nuori rallivieras aikas pahassa hapessa. Onneksi eräs KaruMC:n mies havaitsi tilanteen ja kävimme hieman jututtamassa juopunutta. Ei pahemmin mitään reagointia ulkomaailmaan joten viikinkien Rike soitti ambulanssin hakemaan toipilaan parempiin käsiin. Hyvä niin.
Illan yksi pääesiintyjistäkin(Maya) istui meidän kanssa pitkät tovit ja hauskaa oli hänelläkin käheästä käkätyksestä päätellen. Viskipullo kun tyhjeni niin aloin jo hieman himmaamaan ja siirryin pelkästään oluiden lumoihin. Bändit jo viritteli hommiaan ja niitähän lähdettiin katsomaan. Maya Paakkari oli aivan loistava. Alkoi taas kummasti tanssijalkaa vipattamaan kun raspikurkku yhtyeineen laittoi vanhaan AC/DC soimaan.



myös Los Bastardos Finlandeses sai aikaan samoja fiiliksiä. Taisin esitysten välissä nähdä vähän nisääkin kun jollekkin tytölle ja JepJepin Svedulle tuli korut ketunnenään estraadilla,näin ainakin muistelisin. Ajankohta ei tosin ole sataprosenttisen oikein.mistäköhän johtuu……
Keikkojen jälkeen Matti pyysi minua vieraaksi backstagelle ja kävin kiittämässä esiintyjät. En viitsinyt jäädä sinne norkoilemaan kovinkaan pitkäksi aikaa ,omat bänditouhut kun kuitenkin olin jo 80 luvulla lopettanut. Yö oli jo pitkällä kun alkoi nälkää puskea ,ei saanut enää pyttäriä alueelta joten lähdin himoani avittamaan keskustan kepappimestaan. Nautinnollisesta annoksesta sormin nauttien paluumatkalla leiriin ainakin kolmelle tutulle sanoin ei ,kun pyysivät mukaansa tallille/baareihin....loppusafka naamariin teltoilla jo unta turbiiniin. Poikien teltoista kuului jo äänekästä kuorsausta joten koko porukka oli mennyt ajoissa nukkumaan ,mikä tiesi hyvää huomista ajomatkaa. Lähinnä sitä ettei lähdetä viideltä iltapäivästä ajamaan.

SU 2.8.2009
Sunnuntai aamiainenkin nautittiin raakana ,mutta tällä kertaa vain kokista. hahaha. Sitten taas notkuvien pöytien ääreen ja huokailemaan oloa ,tulevaan matkaa sekä eilistä rilluttelua. rai rai. Olisiko klo ollut abouts 13 kun olimme valmiit lähtemään. Pikkuhiljaa leirikin oltiin saatu nippuun ja niin tutuille kuin järjestävälle taholle kerrottu kiitokset.
Eka ensiksi käytiin tankilla. Marssijärjestys oli seuravanlainen , edellä ajoi Rotko ,keskellä Tepa ja Minä ja viimoisena tuli Byron. Vauhti oli aikas liikennesääntöjä noudattava ,ja kieltämättä olihan siinä hieman ruuhkaakin. Vettä alkoi tippumaan ja ennen Simoa  ,mutta onneksi vain pieni kuuro joka jo nopeasti kuivui. Oltiin jo Oulun motarilla niin sitten tulikin jo toinen ja kolmas kuuro ,meinasin jo lyödä tienlaitaan sillan alle parkkiin kortsuja kaivamaan mutta en sitten kuitenkaan. Onneksi Rotko kurvasi jo asemlle jossa pääsin virittelemään pikakiinnitys etulokaria sekä muita sadevehkeitä. Tietysti en laittanut kumeja kenkiin enkä hanskoihin joten kun se taivas sitten aukesi niin litimärkänä olin niiltä osin. Minulla oli semmoinen pikakiinnitettävä visiirikin( ei kupla) ja se osoittautui menestykseksi  ,vaikka ihan vitun ruma onkin. who cares.
Pyhäjärvellä seuraava parkki tankin ja kahvien kera ,vähän väliä tuli vettä. Jossain sielläpäin kuivana hetkenä tuli levähdyspaikalta ryssä (rekkarista päätellen) suoraan eteen ,on se saatanan lykky et kerkesin jarruttaan ajoissa ,itellä kuitenkin vauhtia reilut sata ja eteen pärähtää auto...onneksi juuri sillä hetkellä olin "hereillä".  Auto siirtyi sivuun ja minä luukutin ohi nyrkkiä puiden. Byronkin huomas  tilanteen ja pui myös omaansa heittäessään uudesta ystävästämme ohi. Tepa ja Rotko menivät usein menojaan ja minä ja Byron tultiin perässä , Minuakun ei tuo vauhti kiinnosta vesisateella yhtään ja Byronilla alkoi ketjut hakkaamaan yli sadan vauhdissa. Olihan se tavallaan ihan mageeta kun taivas oli musta ,vaihdoin muuten pyhäjärvellä omat rillit päähän , ja  löi salamaa .Ainoa paskahomma siinä oli se , että se tapahtui juurikin siellä minne olimme menossa.hahahaha.
Tepa jäi Viitasaarella pois retkueesta ja lähti mökkeilemään. Siellä tuli myös rekka vastaan ja ajoi juuri semmoisen aikas ison lätäkön päältä joten ne kaikki 400 litraa lensivät mun päälle...voi vittu mikä fiilis , varmaan viiteen sekunttiin en nähnyt yhtään mitään ja peljästyin niin perkeleesti...sen normi pysähdyspaikan (nyt ei siinä pysähdytty) jälkeen nousee ylöspäin mäki ja siinä alkaa satanen ja ohitus-alue,  niin tarkoitus oli ohittaa edellä ajava rekka mutta moottori alkoi huutaan leippää eli pätkimään joten se siitä. Tottakai tiesin mistä oli kyse(ei ihan eka kerta) ja siirsin oikean jalkani ilmanputsarin eteen....pätkiminen loppui ja jatkoin ajoa niin. Aikas mielenkiintoinen ajo-asento ,hahahaha.En kuitenkaan enää lähtenyt ohittelemaan sitä rekkaa vaan jätin hyvän raon ja onneksi takana tulevakin piti hyvää turvaväliä meikäläiseen. Tais noteeraa mun ahdinkoni sateessa. Aina välillä nostin jalkaa pois mutta niin kauan kuin satoi alkoi mopo aina pätkimään. Millonkohan oon viimeks öljynny suodattimen??hehehe

Äänekoskella otettiin tankki ja sovittiin että mennään takaisin Lahden kautta (kun kuulemma on lyhyempi).
Vesisadekkin alkoi loppumaan joten ihan jees olisi ollut paukutella ruuhkassa  , jollen olisi jo ollut märkä . Jossain Hartolan kohdilla viimeinen tankki ja kun Lahden motarille päästiin niin pahimmat ruuhkatkin kaikkosivat.  Lahti-Hollolan liikenne valoissa Rotko meni menojaan ja sitten ne vaihtui keltaiselle ja sen verran olin kaukana että jarrutin niihin  . Byron tykitti ihan vierestä ohi ,aikas jännä tunne. Tais laulaa YUP :tä mukaillen ”vanhoilla vihreillä vikkelästi”.hahah
Ilta alkoi oleen jo pitkällä ja pimeyskin tuli eteen ,onneksi mulla oli se läpinäkyvä visiiri ja omat rillit ni ei paljoo haitannu. Loppumatka 54:sta sujui nopeasti ,tosin nälkä ja kylmä hiipi jo puseroon ,t-paidalla +ajotakilla kun liikkeellä olin. Lopulta tallilla Byronin kaa josta saimme kyydin koteihin. jesh. Kuuma suihku ja safkaa tauluun. Ja aamusta dooniin uusilla silmillä.bahahahahah

Loistava reissu again ja,
Kiitokset luonnollisesti mukana olleille tallikavereille , Millalle ja Esalle brunssista , Mckärille seurasta ,Viikingeille(erityisesti Mardu ,Rike ja Matti) sekä kaikille mukana olleille.
Unhoittamatta kotijoukkoja sekä lastenvahteja. Cheers!!!
Niin ja se Lahden kautta on muuten pidempi.!!!! Tosin vain 10 kuuromykkää mut kuitenki.